Bränditutkimus 

Selvitä miten brändinne oikeasti koetaan.

Bränditutkimus avaa miten brändinne koetaan

Brändi on yksi tärkeimpiä erottautumistekijöitä. Brändi on parhaassa tapauksessa kuin yhteinen kieli ja kulttuuri, jota asiakkaat ja yritykset yhdessä puhuvat ja elävät.

Hyvistä brändeistä puhutaan oma-aloitteisesti, itselle tärkeimmistä jopa palavan intohimoisesti. Toisaalta taas jokin yritys tai toimija voi olla ihmiselle niin jokapäiväinen asia, ettei siihen kiinnitä huomiota, mutta brändi ohjaa alitajuntaisesti arkeamme.

Brändimielikuva syntyy, sitä ei luoda

Asiakkaan brändimielikuva voi olla kovin erilainen kuin organisaation sisäinen käsitys, jolloin viestintä ja markkinointi eivät tavoita ihmisiä halutulla tavalla eikä haluttua asiakaskokemusta synny.

Mielikuva syntyy, sitä ei luoda. Sen vuoksi on tärkeää ymmärtää ihmisten arkea ja sitä ympäristöä, jossa oman brändinsä haluaa kukoistavan. Parhaat brändit ankkuroivat itsensä ihmisten arkeen ja kokemuksiin, eivätkä yritä itse syöttää omaa totuuttaan ihmisille.

Eri tutkimukset tarjoavat brändille sen kehitysvaiheissa tarvittavaa syötettä ja ymmärrystä. Koska kulttuuri ja ajatukset muuttuvat ajan myötä, suosittelemme tarkastelemaan oman brändin mielikuvaa säännöllisesti ja asiaa tutkiessa laittamaan omat oletukset ja sisäiset uskomukset rohkeasti sivuun!

Bränditutkimuksen avulla saat vastauksia seuraaviin kysymyksiin

  • Kuinka tunnettuja olemme, itse ja suhteessa muihin?
  • Onko asiakkaiden mielikuva oikeasti se, mikä sen luulemme olevan?
  • Mitä ihmiset muistavat meistä?
  • Millä tavalla olemme olleet heille merkityksellistä ja miksi?
  • Miten voisimme säväyttävästi vaikuttaa ja merkityksellisemmin viestiä itsestämme?

Näin me sen teemme

Teemme bränditutkimuksesta yrityksellenne helppoa! Tutkimme mielikuvaa ja brändiä syvällisesti asiakkaiden teemahaastatteluiden tai vaikkapa nettisivuanalyysin avulla. Yleistä mielipidettä ja tunnettuutta tutkimme esimerkiksi kuluttajien paneelille kohdennetulla kyselytutkimuksella.

Syvennymme valitun kohderyhmän mielikuviin, kokemuksiin ja tuntoihin, joista koostamme tuhdin tietopaketin markkinoinnin ja liiketoimintanne tueksi.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Kysy minulta lisää!

Tiina Niemi-Aro
Tiina Niemi-AroTutkimusjohtaja, partneri